image-400907-Bootje_Idylis_1-45c48.w640.jpg


De onzekere corona-tijden dwingen ons om out of the box te denken en creatieve oplossingen te zoeken om kunst en cultuur veilig naar het publiek te brengen.

Wat is er idyllischer dan muziek en natuur te verbinden? Onder bruggen zingend bruggen smeden tussen beeldend kunstenaars, natuurbehoud, muzikanten en publiek, een varend podium, een gondel door de stad, met een sirene op de boeg.

Muziek is natuur. Slechts trillende lucht. Geluidsgolven resoneren over het water en beroeren de harten.

Samen met beeldend kunstenaar Pieter Janssens bouwen we een oud roeibootje uit de jaren '70 om tot een sfeervol en feeëriek décor met een 17e eeuwse look. Het bootje wordt bemand door stadssopraan Noémie Schellens en organist Bart Rodyns. Zowel de boot als kostumes van de artiesten zijn 17de eeuws geïnspireerd met een hedendaagse touch en gepimpt met uit de Dijle opgeviste ‘schatten’: gerecycleerd, ecologisch en duurzaam.

Noémie Schellens en Bart Rodyns kiezen voor muziek die geconnecteerd is met de natuur, met water, met mythes en verhalen, muziek die tot de verbeelding spreekt, die doet dromen van verre bossen en magische sprookjes.

Het publiek kan al wandelend genieten van live klassieke muziek. Af en toe houdt het bootje een rustmoment waarop de twee muzikanten een mini-concertje vanop de gondel brengen. Geen oortjes in de oren dit keer om je af te sluiten en te genieten van je eigen gekozen muziek maar je laten meevoeren in onze keuze van hartstochtelijke opera- arias en melancholische vocalises, dromerige melodieën en oeroude gezangen.

26 augustus in Aarschot CC Het Gasthuis

25-27 september in Leuven 30CC