Signup newsletter


   Noémie Schellens, sopraan, zingt als soliste zowel het licht-lyrische operarepertoire als barok en hedendaagse muziek.

Ze behaalt haar Master Zang aan het Koninklijk  Conservatorium van Brussel met grote onderscheiding. Momenteel wordt ze in Nederland gecoacht door Charlotte Margiono.

Ze ontvangt in Parijs de prestigieuze ‘Médaille Bronze Arts Sciences Lettres’. Noémie zingt als soliste met orkesten en ensembles in binnen- en buitenland: Opéra Bastille (Parijs) en Opéra de Bordeaux, (Detskaya, Mussorgsky), Opéra de Lille, Bozar, Opera Dresden. Ze houdt ook erg van multidisciplinaire voorstellingen zoals de kinderopera “Woesj” van 4hoog of de samenwerking met danser Nathan Jardin (Sacred Places)


Ter gelegenheid van XIVe Sommet de la Francophonie gaf ze concerten in Kinshasa / République démocratique du Congo, oa in het ‘Stade des Martyrs’ voor 85 000 luisteraars.

Ze zingt wereldcreaties vanhedendaagse klassieke componisten WalterHus, Peter Ritzen, OrlandoGough en Peter Spaepen. Ze is Cultureel Ambassadrice (StadsSopraan) van de stad Leuven. In deze hoedanigheid organiseert ze 10 grootse projecten (oa de “Opera Mobile”, een reizend concertpodium)

Ze concerteert ook met kamermuziekensembles, oa met harpiste Leen Van der Roost. Ze is dit jaar als zangeres/actrice ook te zien/horen in twee langspeelfilms : “Achter de Wolken” (soliste op soundtrack ism Jef Neve) en “A Quiet Passion” (Hurricane Films), de awardwinnig Britse kostuumfilm van Terence Davies met oa Cynthia Nixon, over het leven van Emily Dickinson, waarin ze de rol vertolkt en zingt van Mabel Loomis Todd. In mei 2017 zal ze in april te horen zijn op het Music and Arts Festival in Sao Paulo, Brazilië, in Oostenrijk (Szene Bunte Wehne) en aan het Lago d’Iseo in Italië. Volgend seizoen zal ze concerten geven met een nieuw oratorium van Brussels Experimental en met het NOB (Nationaal Orkest van België). Als zangdocente is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg waar ze met het jeugdkoor werkt.
noemiesings@hotmail.com

photo geert joostens